ANKARA EN İYİ Masaj Salonu SPA Merkezleri, Ankara Masaj,

Shiatsu Masajı Hakkında Genel Tanıtıcı Doğru Bilgilere Sitemizden Rahatlıkla Ulaşabilirsiniz.

Shiatsu, Japonya’da tedavi amacıyla kullanılan bir masaj yöntemidir. Yoğurma, presleme, yatıştırma, vurma ve gerdirme tekniklerini kullanır. Masaj sırasında kişi hafif, rahat giysilerle hazır bulunur ve masaj sırasında herhangi bir yağ sürülmez.

“Shiatsu” kelimesi, “parmak baskısı” olarak tercüme edilebilir. Akupunktur ve Anma masajı da dahil olmak üzere Japonya’nın geleneksel tıbbi tedavilerinin yeniden canlanmasının bir sonucu olarak 1900’lerin başında Japonya’da geliştirilen üç sistemden birinde, farklı Shiatsu stilleri tekrar kullanılmaya başlamıştır. Shiatsu, bu sırada geleneksel Japon manuel terapilerinin modern batı tıp bilgisi ile entegrasyonundan geliştirilerek kullanılmaya başlandı.

Shiatsu masajı sağlığınıza ve iyiliğinize nasıl fayda sağlayabilir?

Shiatsu masajı, stresi azaltmaya ve genel refaha katkıda bulunmaya yardımcı olabilecek non-invaziv bir tedavidir. Bu konuda araştırma yapan uzmanlar, hem önleyici hem de iyileştirici etkileri olduğuna inanıyor.

Shiatsu masajı çok çeşitli içsel, kas-iskelet sistemi ve duygusal durumların tedavisinde kullanılabilir. Kas sertliğini azalttığı, cildi uyardığı, sindirime yardımcı olduğu ve sinir sistemini etkilediği düşünülmektedir. Shiatsu baş ağrısı, Premenstrüel Sendrom (PMS), sindirim bozuklukları, yorgunluk, uykusuzluk, fibromiyalji, stres, anksiyete, bel, boyun ve eklem ağrısı dahil olmak üzere kas-iskelet ağrısı gibi çok çeşitli kronik rahatsızlıkları tedavi etmek için uygulanabilmektedir.

Shiatsu masajının prensipleri nelerdir?

Çin/Japon tıbbının temel kavramlarından biri qi’dir (“çi” olarak telaffuz edilir). Bu, vücudumuzdaki tüm işleyişin altında yatan hayati enerjidir.

Qi, meridyenler adı verilen belirli yollarda akar. Shiatsu terapisti, Qi’ye “Hayati Noktalar” adı verilen meridyenler boyunca noktalarla erişir. Meridyenlerde bol miktarda “Qi” olduğunda ve akış engellenmediğinde sağlık üst düzeyde olacaktır. Qi, yetersiz kaldığında veya dengesiz olduğunda ya da akış engellendiğinde semptomlar ortaya çıkar. Düzenli soğuk algınlığı ve kızarıklık, haftalık veya günlük baş ağrıları, vücut ağrıları ve kas ağrıları veya sindirim güçlükleri gibi görünüşte küçük belirtiler ortaya çıkar. Bunlar Qi dengesizliğinin göstergeleridir. Shiatsu, vücuttaki Qi akışını uyarır ve uyumlu hale getirir.

Shiatsu terapisti, fiziksel işaretler ortaya çıkmadan önce bile vücuttaki uyumsuzluk kalıplarını tanımak için eğitilmiştir. Basit ancak ince değişiklikler, tek başına bırakıldığında semptomların ortaya çıktığı bir noktaya ilerleyebilen bir dengesizliğin göstergeleridir. Denge, uygun değerlendirme ve düzenli Shiatsu seansları ile yeniden sağlanabilir. Shiatsu uygulayıcıları ayrıca yaşam tarzı ve aktivite önerileri de sunabilir.

Shiatsu seansında ne olur?

Seansın başlangıcında, uygulayıcı, mevcut olabilecek dengesizlik kalıplarını belirlemek için danışanı değerlendirir. Uygulayıcının danışanına, en etkili terapötik seansı verebilmesi için “Qi durumunu” değerlendirmesi oldukça önemlidir. Daha sonra uzman, hastaya bireysel ihtiyaçlarına göre en fazla terapötik faydayı sağlayacak bir plan tasarlar.

Shiatsu masajında, vücudun hayati Qi’sine erişmek için basınç, yoğurma, yatıştırma, vurma ve germe gibi çeşitli manuel teknikler kullanır. Hastanın enerjisinin düşük veya eksik olduğu durumlarda, uzman Qi’yi geliştirmek ve canlandırmak için belirli teknikler kullanır. Danışan aşırı stresli, gergin veya endişeli olduğunda, uygulayıcı “fazla” enerjiyi dağıtmak için teknikler kullanır. Bu şekilde Qi düzenlenir. Shiatsu masajı, koşulları hafifletmek, dengeyi sağlamak ve sağlığı geliştirmek için uygulanmaktadır.

Shiatsu masajının düzenli bir şekilde uygulanması, zindeliği korumanın ve canlılığı iyileştirmenin mükemmel bir yoludur. Bu program her kişi için değişecektir. Bazıları için dengeyi korumak için ayda bir Shiatsu seansı iyi sonuç verebilir. Ancak diğerleri için yüksek stresli bir iş, aile talepleri, aşırı aktif bir yaşam tarzı, egzersiz eksikliği veya diğer faktörler, daha düzenli bir şekilde Shiatsu masajı seanslarının yapılmasını gerektirebilir.

Leave a Reply