Dikmen Masaj Salonu ve SPA Masaj Merkezleri
Kraniosakral terapi, osteopati uzmanları tarafından uygulanan bir manuel terapi türüdür. Aynı zamanda psikopatologlar, fizik tedavi uzmanları ve diğer sağlık uzmanları tarafından da kullanılmaktadır. Terapist, kafatası ve sakrum üzerinde yumuşak dokunma hareketleri yaparak vücuttaki kraniosakral sistemi dengelemeye çalışır. Tedavi boyunca hasta genellikle rahat bir pozisyonda yatar. Terapist hafif ve nazik dokunuşlarla baş, boyun ve sırt bölgesinde hareket olup olmadığını hissetmeye çalışır.
Kraniosakral terapi, vücuttaki kraniosakral sistemin ve sinir sisteminin işlevlerini iyileştirmeye yardımcı olabilen bir rahatlama tekniğidir. Ancak, herhangi bir tıbbi durumu tedavi etmek için kraniosakral terapi kullanmadan önce, doktora danışmak önerilir. Dikmen masaj salonu uzmanları bu konuda sizin için gerekli olan tüm tedbirleri alacaktır.
Kraniosakral tedavi nasıl yapılır?
Terapinin temeli, kafatası kemiklerinin kraniyosakral ritminin incelenmesidir. Bir doktor, bu en ince, neredeyse ağırlıksız titreşimleri algılayamayabilir. Deneyimli bir osteopatın eğitimi olmadan bu durumu anlamak oldukça zordur. Dikmen masaj salonu uzmanları dalgalanmaları yakalayabilecek ve doğru osteopatik tedavi uygulamayı sağlayacak teşhis koyabilecektir. Bu teşhis sonrasında ise gerekli olan uygulamalar yapılmaya başlanacaktır.
Teşhis sayesinde uzman, arızanın vücutta tam olarak nerede meydana geldiğini belirleyebilecektir. Aynı zamanda nasıl doğru bir şekilde tedavi edilmesi gerektiğini de (ek cihazlar olmadan) anlayabilecektir.
Kraniosakral terapi, kranial osteopatinin bir türüdür. Kafatası, omurga ve sakrum (kuyruk sokumu) arasındaki sıvı dinamiklerini düzeltmeyi amaçlamaktadır. İşte kraniosakral tedavinin genel bir şekilde nasıl yapıldığına dair bir anlatım:
Şöyle Sıralayabiliriz
1. Öncelikle, bir kraniosakral terapistiyle bir ön değerlendirme yapılmalıdır. Terapist, hastanın tıbbi geçmişini öğrenir ve semptomları, şikayetleri ve hedefleri hakkında bilgi alır.
2. Tedavi esnasında hasta rahat bir pozisyonda yatırılır. Genellikle hasta, masada sırt üstü yatar bu sırada giyinik şekildedir. Terapist, hastanın vücudunu gözlemleyerek, kafatası, omurga ve pelvik bölgedeki hareketlilik, simetri ve dengesizlikleri değerlendirir.
3. Terapist, hafif ve nazik bir şekilde ellerini kullanarak kafatası kemiklerini, omurgayı ve pelvisi hisseder. Bu süreçte, terapist hastanın vücudundaki kısıtlamaları, gerilim noktalarını ve düzensizlikleri belirlemeye gayret eder.
4. Terapist, ellerini kullanarak kraniosakral sistemdeki hareketlilikleri düzeltmeye çalışır. Bunun için nazik manuel teknikler kullanılır. Bu teknikler, hafif basınç, germe, tutma ve hareket etme gibi uygulamaları barındırmaktadır.
5. Terapist, kraniosakral sistemdeki sıvı akışını iyileştirmek ister. Bunun için sinir sisteminin dengesini sağlamak için omurga, kafatası ve sakruma yönelik hafif manipülasyonlar uygular.
6. Tedavi esnasında terapist, hastanın vücuduyla iletişim halinde kalır ve vücudun tepkilerini izler. Terapist, vücudun kendi kendini iyileştirme yeteneğini desteklemeye gayret eder.
7. Tedavi süresi, genellikle 45 dakika ile 1 saat arasında devam eder. Seans süresi ve sayısı, hastanın durumuna, ihtiyaçlarına ve terapistin önerilerine bağlı olarak değişebilir.
Kraniosakral tedavi, genellikle rahatlatıcı ve huzurlu bir deneyimdir. Her bireyin durumu ve ihtiyaçları farklıdır. Bundan dolayı, kraniosakral tedaviye başvurmadan önce bir kraniosakral terapistiyle görüşmek ve danışmak önemlidir.