Bebek Masajı Hakkında Detaylı Bilgiler. Bebek Masajı Nedir? Bebek Masajı Nasıl ve Hangi Dönemlerde Uygulanır Sorularına Cevap Bu Yazımızda
Masaj insanların vücutlarını rahatlatan yöntemlerin en başında gelmektedir. Bu sebeple masaj denildiği zaman insanların aklına sadece yetişkin kişilerin masaja ihtiyaç duyduğu bir yöntem gelmemelidir. Bebek masajı sayesinde bebeğiniz ile aranızdaki bağ güçlenecek ve böylece bebeğiniz ile çok daha fazla yakınlaşmış olacaksınız. Ancak çok narin bir yapıya sahip olan bebeklere, masaj yapılırken çok daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir. Yoksa yapılacak olan masajın fayda yerine zararları olacaktır. Bu masaj sayesinde bebeğiniz rahatlayacak ve bedensel ve ruhsal olarak olumlu bir gelişim ortaya çıkacaktır.
Bebek masajı ile birlikte bağışıklık sistemi güçlenir, sindirim sisteminde oluşmuş sıkıntılar giderilir ve sıkıntı oluşması önlenir. Özellikle uyku sorunu olan bebeklere uygulanacak bu masajlar bebekleri rahatlatarak onların rahat ve sorunsuz bir şekilde uykuya dalmalarını sağlayacaktır. Bu masajlar sayesinde bebeklerin gelişimi hızlanır, bebeklerde eğer ağrılar varsa bu ağrıların giderilmesine olanak tanır.
Bebek Masajı Nasıl Yapılır
Masaj yapılmadan önce hazırlık yapılması gerekmektedir. Sessiz ve ılık sıcaklıkta bir odada masajın yapılması gerekmektedir. Masaj yapılacağı sırada yüzük ve saat gibi bebeğinize zarar verecek takılarınızı çıkarmaya özen gösterin. Bebeğinizin el ve ayak parmaklarını narince ovun, kollarını ve bacaklarını narince ovun. Bebeğinizi sırt üstü yatırarak sırtına yavaşça masaj yapmaya başlayın. Özellikle parmak uçları ile yapılacak olan masajlar sırtta çok etkilidir, bebeğinizin sırtına parmak uçlarınız ile masaj yapmaya özen gösterin. Bebeğinizin göğsüne hafif hafif avuç içleriniz ile masaj yapabilirsiniz. Eğer ki bebeğin sindirim sisteminde bir sorun varsa bebeğinize karın masajı yaparak bu sorundan kurtulmasına yardımcı olabilirsiniz.
Bebeğe yapılacak olan karın masajında ellerinizi bebeğinizin karnında birleştirerek yavaşça karından bacağa doğru hareket ettirmelisiniz. Bebeğin bacaklarını havaya kaldırıp dizlerinden hafifçe bükerek karnına doğru bastırarak karın kaslarının gevşemesini sağlayın. Bebeğinizin şakaklarını, burnunu, alnını ovmanız, bebekte var olabilecek ağrıları gidermeye yardımcı olur. Eğer ağrı yoksa da dolaşımı düzenleyerek ağrı oluşumunu önler. Bebek masajı yapılırken çok fazla şeye gereksinim yoktur. Az miktarda bir bebek yağı el hareketlerini daha yumuşak bir hale getirmek için kullanılabilir.