ANKARA EN İYİ Masaj Salonu SPA Merkezleri, Ankara Masaj,

Masaj Terapistleri Nasıl Olmalı

Masaj klasik olarak vücudu ovmak anlamına gelir. Ancak biraz daha derine indiğinizde masajın yapılış şeklinden, doğru yapılışına kadar birçok başlık bulunmaktadır. Masaj yapacak olan kişiye masör denilmektedir. Bu kişinin insan vücudu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olması gerekmektedir. Çünkü insan vücudunda yer alan noktaların özenle harekete geçirilmesi, uyarılması gerekmektedir. Eğer ki yanlış bir yere basınç uygulanırsa masaj fayda yerine zarar ile sonlanmak zorunda kalacaktır. Örneğin beli ağrıyan bir insana yapılacak olan masaj farklıdır, başı ağrıdığı için masaj yaptırmak isteyen insana yapılacak masaj farklıdır. Eğer ki bel ağrısını gidermek için masaj yaparken yanlışlıkla baş ağrısına sebebiyet verecek olan bir harekette bulunursanız masaj yaptığınız kişinin bel ağrısı geçmeyecek, üstüne üstlük buna bir de baş ağrısı eklenecektir.

Spa merkezlerinde ve masaj salonlarında masözlerin dikkat etmesi gereken birçok nokta vardır. Örneğin ateşli hastalık geçiren kişilere masaj yapılmamalıdır. Çünkü bu kişilerin bünyesinde yer alan mikroplar, masajın kan dolaşımının hızlanması sebebi ile bütün vücuda yayılacaktır. Ayrıca çeşitli hastalıklara sahip olan insanların masaj yaptırırken doktor kontrolünde olması gerekmektedir. Çünkü bu rahatsızlıkların etkileri masaj ile birlikte artabilir ve bu da hiç hoş olmayan sonuçlar doğurabilir. Örneğin kalp pili olanların masaj yaptırmaması gerekmektedir. Kişinin fıtığı varsa buna çok dikkat edilmelidir. Yoksa ufak bir hamle ile fıtık patlayabilir.

Masaj yaparken yapılması gerekenler

Ankara da hizmet sunan uzman masözler masajın çeşidine göre çeşitli yağlar kullanmaktadır. Her masaj türünün kendine özgü aromatik yağları vardır. Her yağın iyileştirici özelliğinin farklılığı, masaj çeşitlerine göre ayrılmasına sebebiyet vermektedir. Masözlerin kullandıkları yağlara çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Güvenli yerlerden alınmamış olan vücut yağları cilde çok fazla zarar vererek çeşitli cilt hastalıklarına da zemin hazırlarlar.

Felçli olan hastalara uygulanacak olan düzenli masajlar ile kasların kuvvetlenmesi amaçlanır. Böylelikle kaslar en azından hareket edecek hale gelebilir. Ancak bunun için uzun bir süreç gerekmektedir. Çünkü insan yapısı hassastır. Bu sebeple yavaş yavaş ve özenli bir şekilde rahatsız olan bölgelere masaj yapılması gerekir. Böylelikle en verimli sonuçlar rahatça alınabilir. Bundan dolayıda masajın tedavide çok büyük önemi vardır.