ANKARA EN İYİ Masaj Salonu SPA Merkezleri, Ankara Masaj,

Masaj Sedyesinin Masaja Etkisi Nasıl Olur Diyenlere Hazırladığımız Bu Yazımız Tamda Size Göre

Masaj teknikleri, insanlara terapötik, önleyici ve iyileştirici yardım sağlandığı için yüzyıllar önce ortaya çıktı. Şu anda, her biri insanlığa fayda sağlamak için kendi endikasyonları ve yasakları olan birçok masaj türü vardır. Bu nedenle, uygulamaların gerçek faydalar, rahatlama ve şifa getirmesi için başlangıçta doğru tekniği seçmek son derece önemlidir. 

Bu konula alakalı olarak bir diğer önemli soru ise “Masaj sedyesinin masaja etkisi nasıl olur” sorusudur. Çünkü masajın etkili olabilmesi için kişinin rahat bir ortamda bulunuyor olması gereklidir. Masaj uygulamasının hangisi olacağına karar verdikten sonra kişinin nasıl bir masaj sedyesinde bulunacağı da değerlendirilecektir. Bu durum bazen sedye üzerinde bazen de yerde ya da minder gibi gereçlerin üzerinde yapılabilmektedir. Tam olarak hangi masaj türünün uygulanacağına bağlı olarak bu konuda değişiklikler yaşanabilmektedir.

Uzman tavsiyesi önemlidir

Bir kişinin tedavisi entegre bir yaklaşım gerektiren herhangi bir hastalığı varsa, ilgili hekimin kendisine masaj için yönlendirmiş olması arzu edilir. Uzman profilli bir hekim, belirli bir durumda hangi tekniğin daha uygun olduğunu belirleyecek ve kiminle iletişime geçilmesi gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunacaktır.

Bazı dermatolojik hastalıklarda masaj kullanılabilir. Örneğin, uygulamanın faydaları saç dökülmesi, sivilce ile mücadele gibi farklı konular için çeşitli masaj teknikleri kullanılabilmektedir. Ayrıca uyku bozuklukları, metabolizma sorunları, sinirlilik, migren için de farklı masaj uygulamaları yapılabilmektedir. Burada da yine “Masaj sedyesinin masaja etkisi nasıl olur” sorusuna cevap bulabilirsiniz. Çünkü hangi aşamada olursa olsun kullanılan masaj sedyesinin oldukça büyük önemi vardır.

Masaj Sedyesinin Masaja Etkisi Nasıl Olur
Masaj Sedyesinin Masaja Etkisi Nasıl Olur

Kimlere Masaj Yapılmamalıdır?

Masaj uygulamasının bazı durumlarda yapılmaması gerekmektedir. Bu durumlar hastanın daha da ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabilmesine neden olabileceğinden dolayı masaj yapılmaması daha uygun olacaktır.

  • Malign, iyi huylu bir yapıya sahip tümör çeşitleri
  • Ülserler (trofik)
  • Kangren
  • Zührevi hastalıklar
  • Hematopoietik sistem hastalıkları
  • Osteomiyelit
  • Tromboz, tromboflebit
  • Zihinsel hastalık
  • Karaciğer, böbrek yetmezliği
  • Tüberküloz (aktif form)

Bununla birlikte egzama, sedef hastalığı, epidermiste herhangi bir hasar, varisli damarlar, mastopati, nörodermatit, kürtaj sonrası, doğum sonrası dönem gibi farklı durumlarda da yine masaj yaptırmaktan kaçınılmalıdır. Masajla ilgili geçici yasaklar arasında hamilelik, enfeksiyonlar, mantarlar, virüsler, cerahatli süreçler, alkol, uyuşturucu zehirlenmesi yer alır. Bu grup akut ateş, yüksek sıcaklık, ağrı, basınç dalgalanmaları, ciddi yaralanmaları içermektedir.

Leave a Reply