Masaj Yapılırken Saat Önemli Mi? Günün Hangi Saatinde Yapılmalı?
“Her şeyin bir zamanı vardır” bu söz, bir kişinin yaptığı her şeyle ilintilendirilebilir. Ayrıca insanların “Masaj yapılırken saat önemli mi?” şeklinde sorularına da aynı şekilde cevap verilebilmektedir. Her şeyin uygun bir zamanı olduğu gibi aynı zamanda masajların da belirli bir zamanı olacaktır.
Her işlem için en uygun zaman vardır ve bu süreyi bilerek işlemin etkisini hem artırabilir hem de azaltabilirsiniz. Yüze yapılan kozmetik işlemler en iyi 16:00 – 18:00 saatleri arasında yapılır. Dolaşım sistemi en aktif şekilde çalıştığı için kozmetik preparatların cilt üzerindeki faydalı etkisine katkıda bulunur.
Yüz temizliği ve kaş düzeltme için en uygun zaman 17’den 19’a kadardır. Çok sayıda masaj türü vardır ve görevleri farklıdır. Enerji noktalarının uyarılması veya gevşeme için belirli bir saat dilimine dikkat edilmesi gerekmektedir. Buna göre masajın süresi farklıdır.
- Yüz masajı için en uygun zaman sabah 10’dan 12’ye kadardır.
- Ancak vücut masajı en iyi akşam işten, çalışmadan vb. sonra yapılır.
- Masajdan sonra en az yarım saat dinlenin.
- Sabah ve iş gününün zirvesinde bu mümkün değildir.
- Masajdan sonra işe giderseniz, kanın yeniden dağılımını, yani yeni masaj yapılan bölgeden bir çıkış elde edersiniz ki bu iyi değildir.
Bu sayede “masaj günün hangi saatinde yapılmalı?” sorusunun da cevabını öğrenmiş oluyorsunuz. Anti-selülit (lipolitik) masajı için ise, en iyi zaman günün ilk yarısıdır, çünkü o zaman diliminde yağları parçalama süreci daha aktiftir. Fitness derslerinden önce masaj yapmak daha iyidir, böylece kaslar daha esnek hale gelir (özellikle yeni başlıyorsanız) ve antrenmandan sonra incinmez.
Antrenmandan sonra, kaslarda artan kan akışı ve kasların protein ile aktif doygunluğu vardır. Bundan dolayı antrenmandan hemen sonra masaj yaptırmak yerine biraz zaman tanımak daha iyi olacaktır. Antrenmandan önce hazırlık masajı yapılır, onun yardımıyla sporcunun psiko-duygusal ve fonksiyonel durumu normalleştirilir ve kas-iskelet sistemi yaklaşan zorluğa hazırlanır. Hazırlık masajı, hazırlanma süreçlerini hızlandırır, yaralanmaların oluşmasını önler, bir sporcuda kaygı veya ilgisizliği giderir.
Egzersiz sonrası onarıcı (restoratif) masaj yapılır. Masaj, yorgunluğu gidermek ve kas-iskelet sistemi yaralanmalarının ve hastalıklarının oluşmasını önlemek için yapılır. Bu masaj sayesinde kan ve lenf akışının normalleşmesi, kas iyileşmesi, kas uyarılabilirliği, kas fonksiyonlarının normalleşmesi gibi durumlarda size yardımcı olacaktır.
Yani burada nüansları hesaba katmanız gerekiyor. Antrenmandan önce canlandırıcı bir masaj yaparsanız, artık antrenmana gitmek değil, sadece uyumak isteyeceksiniz. Kadınlar için masaj uygulamasına başlamak için en iyi zaman adet döngüsünün 4-5. günleridir.
Genellikle sabah ve öğleden sonra masaj terapistleri, merkezi sinir sistemini uyarmayı ve artırmayı amaçlayan belirli teknikleri kullanırlar, akşamları ise inhibe edici ve rahatlatıcı etkiler kullanırlar. Masajdan önce bir şey yememeniz, gergin olmamanız ve bilinçli algıya uyum sağlamaya çalışmanız tavsiye edilir.
Adres veya tlf. alabilir miyim
https://ankaradaspamasaj.com/listings/
bütün ilanlara buradan ulaşabilirsiniz.
Gerçekten çok kaliteli düzgün masaj yapan yerler var burada ankara spa masaj hizmeti arayanlar için en doğru seçim bu site diyebilirim
https://ankaradaspamasaj.com bu siteye bayıldım inanılmaz bir portal olmuş. emeğinize sağlık
bu sitede yer alan bilgiler çok güzel masaj ve spa hakkında merak edilecek tüm sorulara çok açık ve net bir şekilde cevap vermişler kutluyorum.