ANKARA EN İYİ Masaj Salonu SPA Merkezleri, Ankara Masaj,

Ayurvedik Masajı Nasıl Yapılır?,
Ayurvedik Masajı Ankara,
Ayurvedik Masajı Uygulama Şekli,
Ayurvedik Masajı Kimlar Yapmalı,
Ayurvedik Masajı Yapılan Yerler, Ankara Ayurvedik Masajı,

Hiç yaptırmadıysanız, Ayurvedik masajının ne olduğunu ve normal bir masajdan ne kadar farklı olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Eğer daha önce bir defada olsa Ayurvedik masajı yaptırdıysanız sadece vücudu değil, sinir sistemini de tedavi eden bu masajı bilecek ve büyük olasılıkla aşık olacaksınız. Ayurvedik masajı tüm hücrelere ve dokulara olduğu kadar zihne de derin bir beslenme getiriyor. Masaj sırasında sadece sizin için uygun olacağı belirlenmiş bitkilerle hazırlanmış en yüksek organik yağları ve dengesizliğinize veya vikrutiye göre ihtiyacınız olanı kullanılmaktadır.

Bu derinlemesine rahatlatıcı masaj dokulara, hücrelere ve enerji kanallarına besin, kaslara derin gevşeme, zihin ve sinir sistemine sakinlik kazandırır. Her biriniz benzersiz olduğunuz için şifa sürecini en üst düzeye çıkarmak için şifalı bitkilerle hazırlanan Banyan Botaniklerinden özel el yapımı organik yağlar kullanılmaktadır. Sırt, kollar, eller, boyun, baş, bacak, ayak ve kalçaları içeren bir tüm vücut masajıdır.

Ayurvedik yağların masajda kullanılması

Yağlar uygulanmadan önce uygun bir sıcaklıkta ısıtılır. Yağ, beş farklı elementin bir kombinasyonu olan Dosha’dan oluşan bireysel vücut-zihin yapısı için Ayurvedik bitkileri ile aşılanır. Ayurvedik yağların masajda kullanılması, uyum ve dengenin korunmasında güçlü bir katkı sağlar. Yağ molekülünün son derece küçük olmasından dolayı Ayurvedik yağları cilde kolayca nüfuz ederek doğanın iyileştirici özelliklerini taşır ve doğrudan vücuttaki hücrelere nüfus eder.

Kullanılan yağlar mevsime ve bireysel yapıya (Dosha) bağlı olarak değişebilir. Masaj sırasında kullanılan tüm yağlar organiktir ve bazında Susam veya Hindistan Cevizi Yağı bulunabilmektedir. Bu deriye uygulanan iyileştirici terapi, sinir sistemi ve bağışıklık sistemi için faydalıdır. Vücutta ve zihinde birçok hastalığın iyileşmesine yardımcı olur.

Ayurvedik masaj tedaviniz bir konsültasyonla başlayacaktır. İlk tedaviden önce kısa bir şekilde sağlık ve yaşam tarzınız ile ilgili olarak sorulara cevap vermeniz istenecektir. Bu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi belirlemek için tasarlanmıştır ve Ayurvedik masaj tedavisini size uyacak şekilde ayarlanmasını sağlar. Bu yaklaşık 15 dakika süren bir konuşma olacaktır.

Uygulama nasıl yapılmakta?

Ardından, 30 dakika ile 90 dakika arasında değişen, ihtiyaçlarınıza göre özel olarak hazırlanmış bir Ayurvedik masajı uygulanacaktır. Yağ ısıtılır ve doğrudan cildinize uygulanır. Tedavi boyunca yumuşak çarşaflar, battaniyeler ve havlularla örtüleceksiniz ve sadece masaj yapılan kısımlar açığa çıkarak kendinizi sıcak ve güvende hissetmenizi sağlanacaktır.

Kendi rahatınız için en iyisi tüm giysileri, takıları ve piercing gibi parçaları çıkarmaktır, aksi takdirde yağ bunlarla temas edebilir. Göğüsleriniz gibi masaj yapılmasını istemediğiniz herhangi bir vücut parçası varsa bunu masaj öncesinde terapist ile paylaşmanız sizin için daha iyi olur. Bu sayede çekinmeden masajın bitmesini bekleyebilirsiniz. Saçınız da yağlarla temas eder, yağlar cildinize ve saçınıza iyi gelir ve derinlemesine beslenmesine yardımcı olur.

Ayurvedik masajın faydaları?

Tedaviden sonra kendinizi çok rahat hissedebileceğinizi unutmayın, bu nedenle tedaviden sonra aktivitelerinizi bu duyguya uyacak şekilde planlamak isteyebilirsiniz. Ayurvedik masajı, eksiksiz bir Ayurvedik yaşam tarzı ile birleştirildiğinde çok daha faydalıdır.

Diğer faydaları şunlardır:

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Hücreleri, dokuları ve enerji kanallarını besler
  • Vücuda yumuşaklık, güç ve renk verir
  • Yaşlanmanın etkilerini azaltır
  • İyi görme sağlar
  • Vücudu besler
  • Uzun ömürlülüğü artırır
  • Uyku düzeni sağlar
  • Vücudun toleransını güçlendirir
  • Uzuvlara sıkılık kazandırır
  • Vücudun dhatusuna (dokularına) ton ve canlılık kazandırır
  • Vücudun iç organlarını uyarır
  • Dolaşımı artırır

One response to “Ayurvedik Masajı”

Leave a Reply