ANKARA EN İYİ Masaj Salonu SPA Merkezleri, Ankara Masaj,

Ankara Keçiören Hasköy Masaj Salonu Arayanlar İçin En Doğru Adres

Hasköy masaj salonu, özellikle Uzakdoğu masaj tekniklerinin başarıyla uygulandığı bir terapi merkezidir. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla birlikte birçok farklı masaj tekniği uygulanmaya devam etmektedir. Özellikle modern tıbbın kullanılmadığı eski dönemlerde, bu masaj tekniklerinin aynı zamanda tedavi aracı olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı da günümüzde alternatif tedavi olarak uygulanmaya devam etmektedir. 

Bu kapsamda ele alındığında Hasköy masaj salonunda uygulanan çok sayıda Uzakdoğu masaj tekniğinin varlığı görülebilecektir. Bu masaj teknikleri tek başına iyileştirici özelliklerinden dolayı kullanılabilmektedir. Bununla birlikte kişi modern tıbbi yöntemleri kullanırken aynı zamanda destekleyici özelliğini de kullanmak isteyebilmektedir. Bu teknikler arasında en fazla tercih edilen ise Shiatsu (Şiatsu) olmaktadır.

Shiatsu (Şiatsu) Masaj Tekniği Nedir?

Shiatsu masajının kökenleri Japonya’ya dayanmaktadır. Geleneksel Çin tıbbı prensipleri ve Japon el becerileri bir araya getirilmiştir. Bunlara ek olarak terapi teknikleri de bir araya gelerek Shiatsu’nun gelişmesine yardımcı olmuştur. Shiatsu, Japoncada “Shi (Parmak)” ve “Atsu (Baskı)” anlamına gelen iki kelimenin birleşmesiyle isimlendirilmektedir. Bundan dolayı Shiatsu için parmakların kullanılmasıyla vücuda yapılan baskı tekniği de denebilmektedir.

Shiatsu’nun temelleri, Çin’in eski tıp sistemi olan “Geleneksel Çin Tıbbı” prensiplerine dayanmaktadır. Geleneksel Çin Tıbbına göre vücutta enerji akışının dengede olması, sağlık ve refahın altın kurallarından birisidir. Enerjinin bozulduğu veya engellendiği alanlarda hastalık ve rahatsızlığın ortaya çıkması kaçınılmaz olacaktır. Geleneksel Çin Tıbbında, vücuttaki enerji meridyenleri üzerindeki noktalara uygulanan basınç oldukça önemlidir. Bu basınç, enerji akışını düzenlemek ve dengelemek için kullanılan bir yöntemdir.

Shiatsu masajı, Geleneksel Çin Tıbbı prensiplerinden yola çıkılarak Japonya’da gelişmiştir diyebiliriz. Japon kültürü ve tıp geleneği, Shiatsu’nun gelişimine benzersiz bir katkı sağlamayı başarmıştır. Japon masaj ve manuel terapi teknikleri, çeşitli vücut parçalarının kullanımıyla gerçekleştirilmektedir. Bunlar;

  • Eller
  • Parmaklar
  • Dirsekler
  • Avuç içi
  • Ayaklar
  • Bilekler gibi sıralanabilir.

Bu teknikler, dokulara derinlemesine nüfuz etme, germe ve basınç uygulama gibi özellikleri sayesinde oldukça etkilidir. Bu etki sayesinde Shiatsu masajının şekillenmesinde oldukça etkili olmuştur.

Shiatsu masajı, 20. yüzyılın ilk dönemlerinden itibaren Japonya’da oldukça popüler hale gelmiştir. Hatta resmi olarak tanınmış bir terapi yöntemi olmayı bile başarmıştır. Japon hükümeti, 1955 yılında Shiatsu’nun tıbbi bir terapi olarak kabul edilmesini sağlamıştır. Bunun için lisanslı bir meslek haline gelmesi için gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

Shiatsu, özellikle Japonya’da popüler olmasının ardından Batı ülkelerine de tanınmaya başlamıştır. Bununla birlikte kısa süre içinde dünya çapında kabul gören bir masaj terapisi haline gelmiştir. Günümüzde, Shiatsu eğitimi ve uygulaması için çeşitli okullar, kurumlar ve sertifikasyon programları vardır. Bu kurumlar tarafından birçok mezun verilmektedir.

Shiatsu masajının faydaları nelerdir

Shiatsu masajının birçok faydası vardır. İşte Hasköy masaj salonu uzmanları tarafından açıklanan Shiatsu masajının bazı faydaları:

  1. Rahatlama
  2. Kas Gerginliğinin Azaltılması
  3. Dolaşımın İyileştirilmesi
  4. Bağışıklık Sisteminin Güçlendirilmesi
  5. Bağışıklık Sistemini Dengeleme
  6. Duygusal Denge
  7. Vücut Bilincinin Artırılması
  8. Genel Sağlık ve Refahın Desteklenmesi
  9. Sinir Sisteminin Dengelemesi
  10. Sindirim Sisteminin İyileştirilmesi
  11. Solunum Fonksiyonlarının Desteklenmesi
  12. Baş Ağrısının Azaltılması
  13. Esnekliğin ve Hareketliliğin Artırılması
  14. Ruhsal ve Zihinsel Dengenin Sağlanması
  15. Yara İyileşmesini Hızlandırma
  16. Kas ve Eklem Yaralanmalarının Rehabilitasyonu
  17. Postürün (Duruş) İyileştirilmesi
  18. Uyku Kalitesinin İyileştirilmesi
  19. Enerji Akışının İyileştirilmesi
  20. Enerji Akışının Düzenlenmesi

Leave a Reply