Ankara SPA Merkezlerinde Masaj Uygulaması Kimlere Nasıl Yapılmalı Diye Merak Edenler
Masaj uygulaması oldukça karmaşık bir uygulama gibi görünmüyor olsa da aslında bir uzmanın yapması gereken ve oldukça dikkat edilmesi gereken bir uygulamadır. Çünkü kime hangi masajın yapılacağı oldukça önemli ve bir o kadar da gereklidir.
Klasik genel masaj
Klasik masaj, eniyi sağlık prosedürlerinden biri çok sayıda hastalığı önlemenin bir yolu olarak kabul edilir. Vücut yüzeyinde mekanik ve refleks bir etki sağlayan klasik masaj, kas rahatlamasına yardımcı olur. Dokulardaki kan dolaşımını iyileştirir ve vücuttaki metabolik süreçleri önemli ölçüde artırır.
Aynı zamanda, profesyonel masaj terapistleri kesinlikle belirli bir sırayı takip eder. Bu sıralamada önce sırt, omuz kuşağı, boyun, bel ve üst kalçalara masaj yapılır, ardından karın, bacaklar, göğüs ve kollar üzerinde uygulama yapılır. Klasik masajın süresi hastanın yaşına, vücut yapısına ve vücudunun durumuna göre değişir ve 45 ile 90 dakika arasında değişebilir.
Masaj uygulaması kimlere nasıl yapılmalı diyecek olursak klasik masaj, kardiyovasküler sistem ve solunum organları hastalıklarında, kas-iskelet sistemi bozukluklarında, sindirim sistemi ve sinir sistemi hastalıklarında durumu hafifletebilir. Bu uygulama, yaralanmalardan sonra ve ayrıca yüksek fiziksel ve zihinsel stres sırasında iyileşme sürecini hızlandırır.
Terapötik masaj
Terapötik masaj (iyileştirici, tedavi edici) çeşitli yaralanma ve hastalıkların tedavisinde idealdir. Hastanın vücudundaki fonksiyonel bozuklukların doğasına bağlı olarak çeşitli modifikasyonlarda (genel masajdan lokal masaja) kullanılır ve hasarlı bölgeler vurgulanarak tüm vücut üzerindeki etkiyi içerir. Terapötik bir masaj için en uygun zaman sabah saatleri olarak kabul edilir. En etkili terapötik masaj, fizyoterapi ve fizyoterapi egzersizleri ile birleştirilir.
Masaj uygulaması kimlere nasıl yapılmalı diyecek olursak terapötik masaj osteokondroz, ateroskleroz, felç sonrası iyileşme süresi, kas-iskelet sistemi yaralanmaları ve hastalıkları için oldukça etkilidir. İç organ hastalıkları arasında terapötik masaj endikasyonları sindirim sistemi, solunum, sinir, kardiyovasküler ve genitoüriner sistem hastalıklarıdır.
Spor masajı
Spor masajı, esas olarak spor yapan sağlıklı insanlar için tasarlanmıştır. Antrenman, hazırlık ve toparlanma olarak ayrılmıştır. Antrenman, hareket aralığını arttırmayı, bağların elastikiyetini arttırmayı, belirli bir kas grubunu gevşetmeyi amaçlar. Ön hazırlık, fiziksel aktiviteden hemen önce vücudun işlevselliğini artırır. Ayrıca antrenman ya da müsabakadan sonra vücut yorgunluğu ve stresi atmada oldukça etkili olacaktır.
Masaj uygulaması kimlere nasıl yapılmalı diyecek olursak spor masajı, profesyonel sporcuların fonksiyonel durumunu iyileştirmek. Formlarını korumak ve yorgunluğu gidermek. Nöromüsküler gerginliği gidermek ve ayrıca kas-iskelet sistemi yaralanmalarını, hastalıklarını ve bunların tedavisini önlemek için kullanılır.