ANKARA EN İYİ Masaj Salonu SPA Merkezleri, Ankara Masaj,

Doğum Öncesi Masaj Hakkında Merak Ettiğiniz Ne Varsa Burada

Profesyonel masaj yaptırmış olan herkes, daha sonra hem bedenin hem de zihnin daha iyi hissettiğini bilir ve aynı şey doğum öncesi masaj için de geçerlidir. Bu durum, özellikle hamilelerde görülen ekstra kilo ve duruş değişiklikleri gibi durumların yeni ağrıların ortaya çıkmasına ve ağrıları tetiklemesine neden olduğu için daha da etkili olacaktır. 

Doğum öncesi masaj nedir?

Doğum öncesi masaj, hamilelik sırasında yaşadığınız anatomik değişikliklere göre uyarlanmıştır. Geleneksel bir masajda, zamanınızın yarısını yüzüstü yatarak (bu durum hamilelerde mümkün değildir) ve yarısını yukarı bakacak şekilde (büyük bir kan damarına kan akışını bozabilecek şekilde baskı uygulayan bir pozisyon) geçirebilirsiniz. Bu durum hamilelerde uygulandığında bebeğinize zarar verebilmenize ve mide bulantısına neden olur.

Ancak şekliniz ve duruşunuz değiştikçe eğitimli bir masaj terapisti, yüzüstü yatmanıza olanak tanıyan özel yastıklama sistemleri veya delikleri ile büyüyen göbeğiniz ve göğüsleriniz için yer sağlar. Ya da yastık ve minderlerin desteğiyle yan yatabilirsiniz.

Hamile kadınlar masaj yaptırabilir mi?

Doktorunuzdan gerekli izni aldıktan ve masaj terapistinizin hamile olduğunuzu bildirmenizin ardından, doğum öncesi masajlar genellikle ilk üç aydan sonra güvenli kabul edilir. Ancak hamileliğin ilk üç ayında baş dönmesini tetikleyebileceği ve sabah bulantısına neden olabileceği için masaj yapmaktan kaçınmak isteyebilirsiniz.

Duymuş olabileceğiniz efsanelere rağmen, masaj sırasında doğumu tetikleyecek sihirli bir düğme yoktur ve belirli masaj türlerinin öyle ya da böyle bir etkisi olabileceğine dair çok sağlam bilimsel kanıt bulunmamaktadır. Bazı masaj terapistleri, kasılmaları tetikleyebileceği endişesi nedeniyle, ayak bileği kemiği ve topuk arasındaki da dahil olmak üzere belirli baskı noktalarından kaçınırlar, ancak masajın gerçekten doğumu başlatıp başlatamayacağına dair kanıt yoktur. Bununla birlikte, karnınıza masaj yaptırmaktan kaçınmak iyi bir fikirdir, çünkü hamileyken o bölgeye baskı yapmak sizi rahatsız edebilir.

Hamileliğinizin ikinci yarısındaysanız (dördüncü aydan sonra), masajınız sırasında sırt üstü yatmayın. Bebeğinizin ve uterusunuzun ağırlığı kan damarlarını sıkıştırabilir ve plasentanızın dolaşımını azaltarak herhangi bir masajın iyileştirebileceğinden daha fazla sorunun ortaya çıkmasına neden olabilir.

Doğum öncesi masaj sırasında bacaklarınızda derin doku çalışması beklemeyin. Hafif baskı güvenli olsa da, hamile kadınlar özellikle derin masaj çalışmalarının yerinden oynayabileceği kan pıhtılarına karşı hassastır. Bu da riskli olabilir. Vücudun diğer bölgelerinde basınç, istediğiniz kadar sert ve derin veya yumuşak olabilir. Terapistinizle her zaman iletişimde olun ve kendinizi rahatsız hissettiğiniz anda bunu bildirin.

Bununla birlikte mutlaka doktorunuzdan izin alın ve masaj yapacak kişinin hamile kadınlara masaj yapılması konusunda gerekli eğitimleri almış olmasına dikkat edin. Ayrıca terapistin ne kadar deneyimli olduğu da oldukça önemli olan bir diğer husus olacaktır. 

Doğum öncesi masajın faydaları nelerdir?

Araştırmalar, masajın vücudunuzdaki stres hormonlarını azaltabileceğini ve kaslarınızı gevşetebileceğini gösteriyor. Ayrıca hamileyken çok önemli olan kan akışını artırabilir ve lenfatik sisteminizin vücudunuzdaki toksinleri atarak en yüksek verimlilikte çalışmasını sağlayabilir.

Hamilelik sırasında, düzenli doğum öncesi masajlar sadece rahatlamanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda uykusuzluk, eklem ağrısı, boyun ve sırt ağrısı, bacak krampları ve siyatiği de giderebilir. Ek olarak, ellerinizdeki ve ayaklarınızdaki şişliği azaltabilir (şişlik preeklampsinin bir sonucu olmadığı sürece), karpal tünel ağrısını hafifletebilir, baş ağrılarını ve sinüs tıkanıklığını hafifletebilir. Bazı bilimsel araştırmalara göre masaj, ilaç kullanmadan da depresyonu kaldırabilir.

Leave a Reply