ANKARA EN İYİ Masaj Salonu SPA Merkezleri, Ankara Masaj,

Ağrılarınızdan Kurtulmak İçin Hemen Masaj Yaptırın

Ağrılardan Kurtulmak İçin Masaj Yaptırın Hemen hemen herkes baş ağrısına aşinadır. Herkesin ondan kurtulmak için her zaman uyguladığı ağrı kesici almak, kahve içmek, on dakikalık bir şekerleme yapmak gibi yöntemleri vardır. Bu yöntemler yerine baş ağrısından kurtulmak için hemen masaj yaptırın. Yaptırdığınız masajla birlikte stresin, uykusuzluğun ve yorgunluğun verdiği rahatsızlıkla ağrı kesici ve kafeinden daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.

İki ana baş masajı türü vardır. Birincisinin yardımıyla baş ağrıları ve yorgunluk giderilir. İkincisinin yardımıyla saç ve saç derisi ile ilgili problemlerle baş etmeye çalışırlar.

  • Masaj sırasında kan dolaşımı hızlanır, kan damarları daha iyi çalışmaya başlar.
  • Boyun kasları gevşer, aşırı gerilmelerinin neden olduğu baş ağrısı geçer
  • Saç kökleri daha fazla besin alır, saçlar daha hızlı ve daha kalın büyümeye başlar
  • Kafa derisi rahatlar, deri altı yağın salgılanması normalleşir.

Masajın Yapılamayacağı Durumlar:

  • Onkolojik hastalıklar;
  • Tromboz eğilimi dahil olmak üzere kardiyovasküler hastalıklar
  • Yüksek ateş
  • Hipertansiyon
  • Kafa derisinde taze yaralar ve iltihaplanma
  • Yoğun saç dökülmesi

Baş ağrısından kurtulmak için hemen masaj yaptırın. Fakat özellikle bazı durumlara dikkat etmeniz gerekmektedir. 

  • Son yemeğinizden sonra bir ile iki saat bekleyin
  • Ellerinizi sabunla iyice yıkayın
  • Masaj, başı yıkamadan önce veya yıkama sırasında da yapılabilir.

Baş masajı uygulanırken rahat olma konusuna dikkat etmeyi unutmayın. Sırt üstü uzanmalı veya yüz üstü yatabilirsiniz. Dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmaya çalışın. Özellikle kısık sesli bir müzik açabilirsiniz. Bu müziğin de dinlendirici ve sakin tonlarda olmasına dikkat etmelisiniz.

Baş masajı tekniği

  1. Sağ kulaktan sola doğru hareket ederek, yavaş yavaş omuzlara doğru hareket ederek, düz bir avuç içi ile kafaya hafif vuruşlar yapın. Bir el hareketi tamamladığında, ikincisi ters yönde tekrar edilmelidir.
  2. Parmak uçlarınızı alnın ortasına indirin ve biraz baskı uygulayarak şakaklarınıza doğru çekin.
  3. Temporal bölgeyi parmakların dairesel hareketleriyle ovun.
  4. Orta parmak uçlarınızla gözün iç köşesinden dışa doğru bir çizgi çizin, sonra geriye doğru tekrarlayın.
  5. Alnınızı saç çizgisi boyunca, kaşların üstünde ve burun köprüsünden yukarıya doğru alnın orta çizgisi boyunca zikzak hareketlerle ovun.
  6. Parmak uçlarınızla şu noktalara bastırın: kaş çıkıntıları, kaşların dış ucundaki çöküntüler, kulakların arkası, mastoid çıkıntılar (kulakların arkasındaki kafatası kemiklerinin alt çenenin kenarlarının karşısındaki köşeleri), oksipital çıkıntı.
  7. Tepedeki en üst noktayı ovalayın.
  8. Düz avuç içi ile alından başın arkasına doğru hareket ederek başın ortasından ovun.
  9. Kolaylık sağlamak için başınızı zihinsel olarak dörde bölün ve her alanı düz, spiral ve zikzak hareketlerle ovun, parmaklar keskin bir açıyla birbirinden ayrı olarak kafaya yaslanın.
  10. Saçı büyümenin bölümleri ve yan kenarları boyunca yavaşça çekin.
  11. Son olarak, baş ve omuzları ovarak işlemleri tekrarlayın.

Yüz masajının etkileri

Baş ağrısından kurtulmak için hemen masaj yaptırın. Saç derisine masaj yaptıktan sonra yüz masajına geçebilirsiniz. Sürekli gergin olan yüz kaslarını gevşetmeye, gerginliği gidermeye ve baş ağrılarını hafifletmeye yardımcı olacaktır.

  1. Saç büyümesinin ortasından kenarlarına doğru hareket ederek alnınızı ovmak için başparmaklarınızın uçlarını kullanın.
  2. Burun köprüsünden saça kadar kaşlar boyunca bir çizgi çizin.
  3. Gözün iç köşelerinden dışa doğru dikkatlice kaydırın ve saç çizgisinin kenarına kadar devam edin.
  4. Başparmaklarınızla burun köprüsünden burnun ucuna kadar birkaç kez kuvvetle çekin, ardından başparmağınız ve işaret parmağınızla hafifçe sıkın.
  5. Gözün iç köşesinden elmacık kemikleri boyunca kulakların üzerindeki bir noktaya hareket ederek yanakları ovuşturma hareketleri yapın. Aşağı inen hareketleri tekrarlayın. Elmacık kemiğinin altında, üst dudağın üstünde, alt dudağın altında olacak şekilde tekrarlamaya devam edin.
  6. Başparmağınız ve işaret parmağınızla çenenizin ucunu sıkın ve bu hareketi tüm çene boyunca tekrarlayın.
  7. Çenenin ucunu hafifçe sıkın ve serbest bırakmadan parmaklarınızı alt çenenin kenarlarına, kulaklara doğru hareket ettirin.
  8. Çiğneme kaslarını hissederek (parmaklarınızı yanaklarınıza koyup dişlerinizi sıkarsanız bunu yapmak kolaydır), dairesel hareketlerle ovalayın.
  9. Avuç içlerinizi yanaklarınıza yerleştirin, parmaklarınızı kulaklarınıza doğrultun ve onları burundan yanlara doğru hareket ettirin.

Medikal masaj yaptırma süresi rahatsızlığa bağlı olarak değişebilmektedir. Boyun ve şakaklara özellikle dikkat edin. Ayrıca kaşların üzeri, elmacık kemiklerinin ortası ve burun köprüsü üzerindeki noktalara da masaj yapmalısınız. Parmaklarınızı hareket ettirmenin alternatif yollarını kullanarak okşayarak, ovuşturarak, bastırarak ve titreşerek, her hareketi birkaç kez tekrarlayın. 

Leave a Reply